Варшава закрила центр міста для в'їзду старих автомобілів

Варшава закрила центр міста для в’їзду старих автомобілів

З початку липня у Варшаві з’явилася «зона з низьким рівнем викидів». До неї увійшла центральна частина міста, а загалом така заборона охопить 7% території міста.

У цю зону не можна заїжджати дизельним автомобілям віком від 18 років і бензиновим автомобілям віком від 27 років, про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Закон і Бізнес».

Варшава закрила центр міста для в'їзду старих автомобілів

До січня 2028 року нові правила не поширюватимуться на місцевих жителів. Однак згодом обмеження стане суворішим і охоплюватиме дедалі більшу кількість машин, що забруднюють довкілля. У результаті до 2032 року в центр Варшави не зможуть заїхати дизельні автомобілі старші 11 років та бензинові — старші 17 років.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

За підрахунками мерії, обмеження допоможуть зменшити викиди оксиду азоту (NOx) на 11%, а твердих частинок (PM) — на 20% на початку наступного десятиліття.

Як повідомлялося раніше, у 2025 році до центру Стокгольма повністю заборонять в’їжджати автомобілям на бензині та дизелі. У Копенгагені аналогічний захід почне діяти з 2030 року, а в Мадриді в’їзд неекологічним автомобілям заборонено вже з цього року.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *