Верховна Рада розглядає пропозицію усунути правову невизначеність окремих кримінальних правопорушень

Верховна Рада розглядає пропозицію усунути правову невизначеність окремих кримінальних правопорушень

20 травня 2024 року у Верховній Раді зареєстровано Проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України, Кримінального процесуального кодексу України та деяких інших законів щодо усунення правової невизначеності окремих складів кримінальних правопорушень (№ 11277).

Проєкт Закону розроблено з метою ефективного застосування кримінально-правових та кримінально-процесуальних норм шляхом уникнення дублювання та усунення недосконалості окремих складів злочинів, що передбачені статтями 255 – 255-3 КК України. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «PRAVO».

Вказаним законопроєктом пропонується внести зміни до Кримінального кодексу України, Кримінально-виконавчого кодексу України, Кримінального процесуального кодексу України та Закону України «Про попереднє ув’язнення», якими передбачається:

  • викладення ст. 255 КК України у новій редакції;
  • виключення ст. 255-1-255-3 КК України;
  • виключення з КВК України, КПК України та Закону України «Про попереднє ув’язнення», які стосуються ст. 255-1-255-3 КК України.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

В пояснювальній записці до законопроєкту, ініціатором якого є народний депутат Сергій Демченко, також вказано, що його прийняття сприятиме підвищенню рівня дотримання органами досудового розслідування, слідчим суддею та судом основоположних прав, свобод людини та громадянина; більш ефективному, демократичному та справедливому здійсненню досудового розслідування та судового розгляду у кримінальних провадженнях; зниженню тиску на бізнес та зменшенню випадків використання кримінального провадження не для легітимної мети.

Наразі законопроєкт 11277 направлено на розгляд в профільний комітет Верховної Ради.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *