Верховний Суд скасував рішення про виділення землі під розважальний центр на озері Вирлиця

Верховний Суд скасував рішення про виділення землі під розважальний центр на озері Вирлиця

Спірна ділянка знаходиться в межах прибережної захисної смуги озера Вирлиця та в межах його акваторії, тому надання цієї землі під комерційну забудову є грубим порушенням земельного та водного законодавства.

Cуд повернув до комунальної власності міста Києва земельну ділянку, виділену Київрадою приватному товариству. Про це повідомляє Київська міська прокуратура. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Судово-юридична газета».

Встановлено, що територія поруч із озером Вирлиця, яка з 1994 року вважається цінною природною зоною з високою рекреаційною значущістю, була передана Київрадою приватній компанії для зведення торговельно-розважального та офісно-виставкового комплексу.

Прокурори звернулись з позовом до Господарського суду Києва про визнання цього рішення Київради незаконним, а також просили суд визнати недійсним договір оренди землі.

Верховний Суд скасував рішення про виділення землі під розважальний центр на озері Вирлиця

Верховний Суд, оцінюючи представлені прокурором докази, підтвердив законність і обґрунтованість рішення Північного апеляційного господарського суду, яке задовольнило позов прокурорів.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Суд погодився з позицією прокуратури про те, що спірна ділянка знаходиться в межах прибережної захисної смуги озера Вирлиця та в межах його акваторії. У зв’язку з цим надання цієї землі під комерційну забудову є грубим порушенням земельного та водного законодавства.

Рішення Київради, яким землю водного фонду відведено під комерційну забудову, скасовано. Договір оренди землі, укладений між Київрадою і приватним товариством, визнано недійсним.

Територію площею приблизно 20 гектарів, оцінену більш ніж у 1 мільярд гривень, повернуто у комунальну власність.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *