Військовослужбовець у Києві викритий у спробі ухилитися від призову за 5000 доларів США

Військовослужбовець у Києві викритий у спробі ухилитися від призову за 5000 доларів США

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито військовослужбовця однієї з військових частин (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, у серпні 2023 року він вимагав у військовозобов’язаного 5000 доларів США. За ці кошти пообіцяв йому допомогти ухилитися від призову під час мобілізації. Військовослужбовець запропонував чоловіку оформити медичні документи, визнати його непридатним до військової служби із подальшим виключенням з військового обліку, використавши особисті зв’язки з працівниками військово-лікарської комісії одного з РТЦК. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Офіс Генерального прокурора».

Правоохоронці затримали його під час одержання коштів. Наразі вирішується питання щодо повідомлення військовослужбовцю про підозру та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводу УСР у м. Києві ДСР Нацполіції України.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *