Військовий облік та мобілізація працівників судової практики Вищого суду від Національної асоціації адвокатів України

Військовий облік та мобілізація працівників судової практики Вищого суду від Національної асоціації адвокатів України

За працівниками, призваними на військову службу, має зберігатися місце роботи і посада, проте без виплати середнього заробітку. Про це, зокрема, йдеться у дайджесті судової практики щодо ведення військового обліку та мобілізації працівників за 2023 рік, підготовленому Комітетом Національної асоціації адвокатів України з питань трудового права.

Так, у постанові Верховного Суду у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду від 12.09.2023 щодо виплати середнього заробітку наголошено, що з 19 липня 2022 року роботодавець звільнений від обов’язку збереження середнього заробітку працівникам, призваним на військову службу, зі збереженням за цими працівниками лише місця роботи і посади. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «PRAVO».

Відтак обов’язок роботодавця щодо збереження за такими категоріями працівників середнього заробітку передбачався включно 18 липня 2022 року. З 19 липня 2022 року правових підстав для збереження середнього заробітку за таким працівником немає.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Також у дайджесті відображені правові позиції Верховного Суду з питань мобілізації працівників та виплати їм середнього заробітку, ведення військового обліку, захисних споруд та безпеки праці.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *