Виявлено чоловіка, що активно допомагав ворогові під час початку повномасштабного вторгнення рф

Виявлено чоловіка, що активно допомагав ворогові під час початку повномасштабного вторгнення рф

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).  

За даними слідства, харківʼянин з першого дня повномасштабного вторгнення рф на територію України допомогав державі-агресору. Він систематично «зливав» інформацію про Сили оборони у Харкові.  Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Офіс Генерального прокурора».

Всі дані чоловік передавав своїй хрещеній, яка є однією з командирів російського диверсійно-розвідувального загону так званої «лнр» та використовує позивний «Багіра». 

Підозрюваний через Telegram надсилав родичці скріншоти з Google-maps та робив на них відмітки з місцями базування ЗСУ, техніки та сил ППО у Харкові. 

Напередодні звільнення регіону чоловік «заліг на дно» – призупинив контакти з хрещеною та майже не виходив з власного будинку на околицях обласного центру. 

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Правоохоронці викрили чоловіка. Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснює Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *