Випуск слухачів юридичного курсу в ЗСУ: нові спеціалісти готові до служби

Випуск слухачів юридичного курсу в ЗСУ: нові спеціалісти готові до служби

Департамент юридичного забезпечення Міністерства оборони України спільно з Генштабом Збройних Сил України, Військовим інститутом КНУ ім. Тараса Шевченка та Оборонним інститутом міжнародних правових досліджень США провів Курс з підготовки юристів Збройних Сил України до виконання завдань юридичних радників угруповань військ. Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«Курс є першим в історії існування Збройних Сил України, що присвячений питанням операційного права, застосування різних галузей права під час планування та ведення бойових дій. Програма курсу включає в себе підготовку з таких питань: загальні положення щодо національної безпеки і оборони, концепція і принципи міжнародного гуманітарного права, порядок ведення бойових дій, застосування міжнародного гуманітарного права на морі та порядок ведення морської війни, міжнародне гуманітарне право в кіберопераціях, відповідальність за порушення міжнародного гуманітарного права, правове забезпечення проведення військових операцій», – йдеться в повідомленні. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «PRAVO».

Програми навчання та навчальних матеріалів включають найкращі практики та підходи міжнародної спільноти, а також конкретні приклади та досвід застосування ЗСУ. Основною перевагою курсу організатори називають його практичне спрямування.

Під час церемонії випуску слухачів курсу із заключним словом та привітанням виступив заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Олександр Балануца та директор Оборонного інституту міжнародних правових досліджень США полковник Елізабет Ален.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

«Будь-яка співпраця з партнерами цінна – це не лише про зброю, гроші чи снаряди, це про обмін досвідом та знаннями. Дякую Оборонному інституту міжнародних правових досліджень США за взаємодію. Вітаю офіцерів Юридичної служби системи Міноборони із закінченням фахового курсу. Застосовуйте знання за призначенням на користь Україні», – звернувся Олександр Балануца.

«Цей курс є лише одним аспектом нашого постійного партнерства з Україною. Наша команда продовжить реагувати на виникаючі юридичні потреби. Ми будемо підтримувати це важливе партнерство з Міністерством оборони, яке зміцнить зусилля України щодо законного протистояння вторгненню росії», – сказала полковник армії США Елізабет Аллен, директор Оборонного інституту міжнародних правових досліджень США.

За результатами проведення курсу 12 представників юридичних служб військових частин ЗСУ набули необхідних знань і вмінь для виконання завдань юридичних радників угруповань військ.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *