З візитом до України прибули президенти Чехії та Словаччини

З візитом до України прибули президенти Чехії та Словаччини

Президент Чехії Петр Павел та лідер Словаччини Зузана Чапутова у п’ятницю, 28 квітня, – в день, коли РФ завдала чергового масованого ракетного удару по Україні, – прибули з офіційним візитом до Києва, повідомляє АНТІРЕЙД з посиланням на DELO.UA.

Про це голова Чехії повідомив у Twitter.

У парламенті Чехії виступають за переговори про вступ України до ЄС в 2023 році
Ми з президентом Словаччини обоє усвідомлюємо цінність свободи та справедливості. Важко на власні очі побачити, що українці платять за це найдорожчу ціну. Кров і життя власних громадян. У боротьбі з агресором захищає спільне. Тому ми будемо стояти за ними“, — написав Павел.

Ганебні атаки минулої ночі на декілька українських міст, серед яких Умань та Дніпро, внаслідок яких загинули невинні люди, нагадують, що ми не можемо відвертати очі” – написала Чапутова у Facebook, назвавши спільний візит до України із президентом Павелом “новою ерою відносин між главами держав Словаччини та Чехії

За даними чеського видання Denik N, лідери двох країн разом відвідали Бородянку Київської області, а також мають зустрітися з Президентом України Володимиром Зеленським.

Напередодні до України з офіційним візитом прибував генсек НАТО Єнс Столтенберг, який до цього у Брюсселі зустрічався із Павелом. Тоді Столтенберг і Зеленський торкнулися чотирьох основних питань.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *