Загибель українського пілота-винищувача під час бойового вильоту на Донеччині

Загибель українського пілота-винищувача під час бойового вильоту на Донеччині

У небі над Донеччиною під час бойового завдання загинув пілот-винищувач, майор Андрій Ткаченко з Івано-Франківська. Про це написав на своїй Facebook-сторінці представник Пласту Юрій Юзич.

“У небі над Донеччиною загинув пілот-винищувач майор Андрій Ткаченко. Один із кращих вихованців Пласту. З юнацтва належав до гуртка “Орлани” 61-го куреня в Самбірському Пласту. …”, — йдеться у дописі. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

У 2008 році Андрій Ткаченко вступив у Харківський національний університет Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Закінчив навчання у 2012 році.

Загибель українського пілота-винищувача під час бойового вильоту на Донеччині

Пілот-винищувач майор Андрій Ткаченко

“Перші самостійні польоти на літаку Л-39 здійснив у жовтні 2009 року. Був досвідченим у стрибках із парашутом. Військову службу проходив у Івано-Франківську, Харкові, відтак знову повернувся в Івано-Франківськ. Виконував бойові завдання під час АТО й ООС”, — пише Юрій Юзич.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну пілот-винищувач Андрій Ткаченко виконував бойові завдання на сході й півдні країни.

На Facebook-сторінці Самбірського пласту повідомили, що Андрій Ткаченко народився у Самборі 10 грудня 1990 року. Там провів дитинство та юність.

Андрій Ткаченко загинув 8 березня 2024 року. Його поховають в Івано-Франківську, де льотчик проживав із сім’єю. У нього залишилися батьки, старший брат, дружина та шестирічний син.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *