Закон про особливості оподаткування під час воєнного стану ухвалено Верховною Радою України

Закон про особливості оподаткування під час воєнного стану ухвалено Верховною Радою України

Верховна Рада України 30 червня 2023 року прийняла в другому читанні та в цілому проєкт закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування в період дії воєнного стану (реєстр. № 8401). Про це повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради України.

Цей закон уточнює проведення документальних перевірок платників податків на звернення платника податків та/або з підстав, визначених підпунктами 78.1.1 (в частині документальних позапланових перевірок платників податків, за якими отримано інформацію, що свідчить про порушення податкового законодавства з питань оподаткування доходів, отриманих нерезидентами із джерелом їх походження з України, та/або з питань оподаткування нерезидентів, які провадять свою діяльність через відокремлені підрозділи, у тому числі постійні представництва, платників податків, які провадять діяльність у сфері виробництва та/або реалізації підакцизної продукції, організації та проведення азартних ігор в Україні (гральний бізнес), платників податків, які надають фінансові, платіжні послуги), 78.1.2 (в частині контролю за трансфертним ціноутворенням), 78.1.5, 78.1.7, 78.1.8, 78.1.9, 78.1.12, 78.1.14 – 78.1.16, 78.1.21 та 78.1.22 пункту 78.1 статті 78 Податкового Кодексу України, та/або документальних позапланових перевірок платників податків, за якими отримано податкову інформацію, що свідчить про порушення платником валютного законодавства в частині дотримання граничних строків надходження товарів за імпортними операціями та/або валютної виручки за експортними операціями. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «PRAVO».

Закон про особливості оподаткування під час воєнного стану ухвалено Верховною Радою України

Законом впроваджено аналогічні зміни щодо проведення документальних перевірок на звернення платника та в разі припинення юридичної особи / підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця в Закон України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Також законом врегульовано проведення планових перевірок платників податків, які провадять діяльність у сфері виробництва та/або реалізації підакцизної продукції, організації та проведення азартних ігор в Україні (гральний бізнес), які надають фінансові, платіжні послуги.

Крім того, передбачається звільнення від відповідальності за порушення вимог у сфері РРО (крім порушень під час продажу підакцизних товарів, провадження діяльності з купівлі/продажу іноземної валюти, діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор), вчинені в період із 1 січня 2022 року до 1 жовтня 2023 року.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *