У Верховній Раді України розглядається бронювання від мобілізації через щомісячну плату

У Верховній Раді України розглядається бронювання від мобілізації через щомісячну плату

У Верховній Раді розглядають можливість бронювання від мобілізації до ЗСУ для підприємців за щомісячний платіж. На думку законодавців, платіж за бронь має становити не менше 40 тисяч гривень

Голова комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха розповів виданню, що платню за бронь хочуть встановити сумою від 6 до 50 тисяч гривень. Не відкидається варіант того, що така можливість не пройде, і для ФОПів застосують інший підхід. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Я і Закон».

«Деякі мої колеги кажуть, що якщо ставку зробити меншою за 40 тисяч гривень за бронь, то не потрібно було й починати. Нібито мале наповнення бюджету. Представники великих підприємств із сотнями працівників кажуть так: поставте планку 6 тисяч гривень, ми не витягнемо», – розповів нардеп Наталуха.

Раніше ФОПи мали право на бронь за рішенням Кабміну України за умови виконання оборонного замовлення або інших робіт для органів місцевої влади й військових адміністрацій. Виконання зобов’язання необхідно підтверджувати договорами й документами.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Дмитро Наталуха каже про можливість зловживань під час оформлення працівників компаній за схемою ФОП заради бажання роботодавця заощадити на податкових відрахуваннях.

«Нюанси є, але з цього рівняння (розробка умов для броні від мобілізації) дрібних підприємців ми не викидаємо», – додав Наталуха.

Своєю чергою президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник зазначив, що працевлаштування на умовах оформлення ФОП поширене в IT-сфері.

За його словами, в Україні є люди, готові платити ТЦК до 10 тисяч доларів за відстрочку від мобілізації. Інші платять чималі гроші шахраям, які обіцяють провести військовозобов’язаних чоловіків через український кордон.

«Час зрозуміти, що не всі громадяни наважаться воювати. Буде правильно, якщо людину забронюють і гроші підуть до бюджету, а не ділкам», – зазначив Воскобойник.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *