Зміни до Положення про порядок роботи з документами у Верховній Раді України: головні пункти

Зміни до Положення про порядок роботи з документами у Верховній Раді України: головні пункти

Розпорядження Голови Верховної Ради України, м. Київ, № 1369 30.12.2023. Про внесення змін до Положення про порядок роботи з документами у Верховній Раді України.

Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Верховна Рада України».

У зв’язку із затвердженням офіційної емблеми, що використовується в діяльності Верховної Ради України, її органів, народних депутатів України, депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України, Апарату Верховної Ради України, та тимчасового порядку її використання:

1. Внести до Положення про порядок роботи з документами у Верховній Раді України, затвердженого розпорядженням Голови Верховної Ради України від 8 лютого 2021 року № 19 “Про деякі питання забезпечення документообігу у Верховній Раді України в електронній та паперовій формах”, такі зміни:

1) пункти 39, 43 і 46 викласти в такій редакції:

“39. Для оформлення документів у Верховній Раді України, її органах та Апараті використовуються бланки в електронній та паперовій формах, види та форми яких наведені в додатку 2 до цього Положення.

Бланки, наведені у додатках 2.1-2.6 до цього Положення, виготовляються на захищеному папері.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

На бланках, наведених у додатках 2.7-2.46 до цього Положення, у лівій частині шапки розміщується офіційна емблема Верховної Ради України, затверджена розпорядженням Голови Верховної Ради України від 24 серпня 2023 року № 935 “Про заснування офіційної емблеми, що використовується в діяльності Верховної Ради України, органів Верховної Ради України, народних депутатів України, депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України, Апарату Верховної Ради України, та затвердження тимчасового порядку її використання” (далі – офіційна емблема). Розмір зображення офіційної емблеми: висота – 22 міліметри, ширина – 16,3 міліметра.

Інформація, що розміщується в шапці бланків, наведених у додатках 2.7-2.46 до цього Положення, друкується з використанням шрифту гарнітури Raleway розміром 12-16 друкарських пунктів, адреса друкується з використанням шрифту гарнітури Raleway розміром 8 друкарських пунктів.

На тло бланків, наведених у додатках 2.7-2.46 до цього Положення, наносяться елементи ідентифікації у вигляді офіційної емблеми. Розмір елемента: висота – 17 міліметрів, ширина – 12 міліметрів”;

“43. Облік бланків у паперовій формі, виготовлених друкарським способом, що використовуються керівництвом Верховної Ради України, органами Верховної Ради України, постійними делегаціями Верховної Ради України, керівництвом Апарату та структурними підрозділами Апарату, ведеться за порядковими номерами, що проставляються друкарським способом під час їх виготовлення у лівому нижньому куті зворотного боку бланка.

Загальний облік бланків у паперовій формі, виготовлених друкарським способом, крім бланків народних депутатів України, ведеться структурним підрозділом з документального забезпечення.

Облік, зберігання та використання бланків у паперовій формі, виготовлених друкарським способом, після їх отримання у структурному підрозділі з документального забезпечення покладаються на працівника, відповідального за діловодство у структурному підрозділі.

Бланки народних депутатів України у паперовій формі за їхнім замовленням виготовляються Управлінням справами”.

“46. Створення та оформлення документів керівництва Верховної Ради України, органів Верховної Ради України, постійних делегацій Верховної Ради України, народних депутатів України, керівництва Апарату та структурних підрозділів Апарату на інших бланках, ніж передбачені цим Положенням, забороняються”;

2) додаток 2 до цього Положення викласти в новій редакції, що додається.

2. З метою виконання цього розпорядження Керівнику Апарату Верховної Ради України забезпечити:

формування в електронній формі та виготовлення у паперовій формі оновлених цим розпорядженням бланків, наведених у додатках 2.7-2.46 до Положення про порядок роботи з документами у Верховній Раді України, у тому числі типових бланків комітетів Верховної Ради України, тимчасових слідчих комісій Верховної Ради України і тимчасових спеціальних комісій Верховної Ради України, депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України, постійних делегацій Верховної Ради України, структурних підрозділів Апарату Верховної Ради України, утворених до набрання чинності цим розпорядженням;

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

формування в електронній формі бланків депутатських груп з міжпарламентських зв’язків із зарубіжними країнами за їхнім замовленням;

формування в електронній формі бланків міжфракційних депутатських об’єднань за їхнім замовленням;

подальше формування та впровадження в роботу бланків (в електронній та паперовій формах) комітетів Верховної Ради України, тимчасових слідчих комісій Верховної Ради України і тимчасових спеціальних комісій Верховної Ради України, депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України, постійних делегацій Верховної Ради України, структурних підрозділів Апарату Верховної Ради України, утворених після набрання чинності цим розпорядженням.

3. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на Першого заступника Голови Верховної Ради України.

4. Це розпорядження набирає чинності з 1 січня 2024 року.

Голова Верховної Ради України: Р. СТЕФАНЧУК

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *