Рада ухвалила законопроект про конкурсну процедуру у комунальних закладах культури

Рада ухвалила законопроект про конкурсну процедуру у комунальних закладах культури

Верховна Рада України 29 травня прийняла в другому читанні і в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо унормування конкурсної процедури призначення керівників комунальних закладів культури та формування базової мережі закладів культури (№8216), передає офіційний сайт парламенту.

«Метою акта є спрощення процедури призначення керівників комунальних закладів культури в населених пунктах з чисельністю жителів до 5 тисяч осіб і створення більш зрозумілої системи отримання погодження на виключення закладу культури з базової мережі, його реорганізацію чи ліквідацію. Також проектом передбачено скасування неактуальної норми щодо проведення атестації в театрах. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Судово-юридична газета».

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики зазначає, що ухвалення цього законопроекту матиме позитивний вплив на працівників закладів культури та органи місцевого самоврядування.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Так, реалізація акта, зокрема, забезпечить зменшення витрат часових та людських ресурсів для проведення конкурсів добору на посади керівників комунальних закладів культури й допоможе створити більш зрозумілу систему отримання погодження на виключення закладу культури з базової мережі, його реорганізацію чи ліквідацію», – зазначили у парламенті.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *