Reuters повідомляє: майже половина ракет КНДР, які росія запускала по Україні, вибухнули у повітрі

Reuters повідомляє: майже половина ракет КНДР, які росія запускала по Україні, вибухнули у повітрі

В Україні дослідили уламки північнокорейських балістичних ракет, які росія запускала по території держави взимку. Результати показали, що близько половини з повітряних цілей КНДР втратили запрограмовані траєкторії та вибухнули в повітрі. Про це йдеться у письмовій відповіді Офісу генерального прокурора на запит інформаційного агентства Reuters.

Як повідомили в ОГП, українські спеціалісти дослідили 21 з 50 балістичних ракет КНДР, запущених Росією по території країни у період з кінця грудня 2023 року до кінця лютого 2024 року. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ЛIГАБiзнесIнформ».

“Близько половини північнокорейських ракет втратили запрограмовані траєкторії польоту й вибухнули в повітрі. У таких випадках уламки не були знайдені”, – зазначили в правоохоронному органі.

Метою дослідження є оцінка загрози для України від співпраці Москви та Пхеньяна, пояснили у відомстві.

Уламки від північнокорейських ракет, за даними правоохоронців, знаходили, окрім Києва й околиць міста, у Харківській, Полтавській, Донецькій і Кіровоградській областях.

Коли уламки від північнокорейських ракет KN-23 не можна було зібрати на місцях падіння – цілі ідентифікували за траєкторіями польоту, швидкістю та місцями запуску, повідомили у відомстві.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Останнє зафіксоване використання ракет KN-23, за інформацією ОГП, було 27 лютого.

У прокуратурі додали, що загалом від початку використання росією ракет із КНДР в Україні загинули 24 людини, ще 115 отримали поранення.

ДОВІДКА. KN-23 (Hwasong-11Ga) – північнокорейська балістична ракета, яка є аналогом балістичної ракети РФ “Іскандер-М”. Дальність польоту KN-23 становить близько 410 км, а розмір бойової частини не перевищує 500 кг.

Після масованого обстрілу Харкова 2 січня очільник Харківської ОВА Синєгубов в інтерв’ю LIGA.net заявив, що є впевненість у тому, що ракети, якими били по місту, не виготовляються у РФ. Пізніше ООН підтвердили, що уламки снаряда, що впав у Харкові, належать балістичній ракеті з КНДР.
В ОГП повідомили, що найбільш масовану ракетну атаку ракетами із КНДР було задокументовано 7 лютого. Тоді росія вдарила по Києву, Павлограду й Харкову.
20 березня у США повідомили, що росія щонайменше 10 разів використовувала ракети північнокорейського виробництва проти України.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *