Законопроект про реформу антимонопольного законодавства отримав підтримку комітету для другого читання

Законопроект про реформу антимонопольного законодавства отримав підтримку комітету для другого читання

25 липня ц.р. Комітет Верховної Ради України з питань економічного розвитку більшістю голосів рекомендував Верховній Раді України прийняти проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення діяльності Антимонопольного комітету України» (реєстр. № 5431) у другому читанні та в цілому з техніко-юридичним доопрацюванням.

До засідання, окрім народних депутатів та представників органів влади, долучилися і представники США та Євросоюзу. Зокрема керівниця відділу з питань торгівлі і промисловості посольства США в Україні Шерон Райан назвала законопроект №5431 «вагомими першим кроком на шляху до реформування антимонопольного законодавства в Україні». Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «PRAVO».

Водночас керівник команди ЄС з приведення правил та практик державної допомоги у відповідність до законодавства ЄС в Україні Штефан Сабау вказав на важливість забезпечення можливостей для виконання Антимонопольним комітетом і функцій нагляду за сферою державної допомоги. Йдеться про невідповідність acquis ЄС запропонованих у законопроекті поправок, що стосуються державної допомоги.

Під час обговорення законопроекту голова Антимонопольного комітету Ольга Піщанська наголосила, що реформа антимонопольного законодавства є не лише частиною міжнародних зобов’язань України, а й запорукою стійкості української економіки під час війни та у період повоєнного відновлення. Водночас за її словами, ухвалення законопроекту №5431 є лише першим кроком у процесі реалізації реформи, за яким мають відбуватися наступні прогресивні зміни.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нагадаємо, проект закону №5431 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення діяльності Антимонопольного комітету України» був ухвалений у першому читанні в липні 2021-го.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *