Заступник голови НБУ розглядає можливість зняття обмежень на репатріацію нових дивідендів

Заступник голови НБУ розглядає можливість зняття обмежень на репатріацію нових дивідендів

Національний банк України (НБУ) в рамках валютної лібералізації одпрацьовує можливість репатріації нових дивідендів, щоб стимулювати інвестиції в економіку, повідомив заступник голови НБУ Юрій Гелетій.

“Бізнес повинен інвестувати в Україну, і для бізнесу вкрай важливо отримувати дивіденди. Ми опрацьовуємо питання лібералізації щодо нових дивідендів. Які важливі передумови для цього рішення? Ми розуміємо кількісний аспект цього рішення, тому будемо виходити з рівня міжнародних резервів, ритмічності міжнародної допомоги під час ухвалення цього рішення”, – сказав він під час пресконференції в четвер. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «BIN».

Гелетій зазначив, що центробанк також враховує параметри фінансової стабільності та інфляції, коли обговорює рішення щодо валютної лібералізації.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“Ми невдовзі перейдемо, я сподіваюся, до практичної реалізації другого етапу. Це питання лібералізації щодо торговельного фінансування, це виплати відсотків за кредитами для бізнесу. Це значні обсяги, для того щоб рухатися по цих лібералізаційних заходах, ми повинні мати належний обсяг резервів”, – додав Гелетій.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *