Зеленський підписав закон про націоналізацію банків підсанкційних власників

Зеленський підписав закон про націоналізацію банків підсанкційних власників

Президент України підписав сьогодні Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення процедури виведення з ринку банку в умовах воєнного стану” (законопроєкт № 9107-1). Зміни дозволять націоналізувати банки підсанкційних власників.

Головні зміни встановлюють заборону підсанкційній особі набувати та/або збільшувати істотну участь у банку та надають можливість НБУ прийняти рішення про заборону набувати або збільшувати істотну участь у банку підсанкційній особі. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «PRAVO».

Також на час дії воєнного стану Національний банк України наділяють повноваженнями прийняти щодо банку, який або власник істотної участі у якому перебуваю під санкціями (за умови, що такі обставини становлять загрозу інтересам вкладників чи інших кредиторів банку та/або стабільності банківської системи через позбавлення/обмеження права особи, до якої застосовано блокувальні санкції, розпоряджатись активами), одне з таких рішень:

  • про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку, що не визначений системно важливим;
  • про виведення з ринку системно важливого банку. При цьому банк виводитиметься з ринку відповідно до Закону України “Про систему гарантування вкладів фізичних осіб” з урахуванням особливостей.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ці зміни дозволять, зокрема, націоналізувати “Сенс банк” (раніше – “Альфа-Банк”) Михайла Фрідмана та Пьотра Авена. За інформацією видання, це може відбутись уже до кінця місяця.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *