Зеленський розкритикував НАТО за їхню позицію щодо України

Зеленський розкритикував НАТО за їхню позицію щодо України

У цьому зв’язку, як вважає президент Володимир Зеленський, це значить, що “залишається можливість торгуватися членством України в НАТО – у переговорах із росією”. Володимир Зеленський роздратований появою неприйнятних формулювань для України в кулуарах саміту Організації Північноатлантичного договору (НАТО).

Президент наголосив, що Україна теж заслуговує на повагу. “Зараз, на шляху до Вільнюса, ми отримали сигнали про те, що обговорюються формулювання без України. І я хочу підкреслити: це формулювання тільки щодо запрошення, а не щодо членства України”, – відзначив Зеленський. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «УНІАН».

“Безпрецедентно й абсурдно – коли немає жодних часових рамок і для запрошення, і для членства України; і коли натомість додається якесь дивне формулювання про “умови” навіть для запрошення України… Це схоже на те, що немає готовності ані запросити Україну в НАТО, ані зробити її членом Альянсу”, – наголосив глава держави.

У цьому зв’язку, як вважає президент, це значить, що “залишається можливість торгуватися членством України в НАТО – у переговорах із росією”.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“А для росії це означає мотивацію й надалі продовжувати свій терор”, – підкреслив Зеленський. Президент додав, що невизначеність – це слабкість. Він має намір відверто обговорити це на саміті.

Вступ України до НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг очікує від лідерів країн-членів Альянсу на чіткий і позитивний сигнал про наближення України до членства в організації. За його словами, текст фінального комюніке щодо руху України до майбутнього членства буде погоджений і оприлюднений пізніше сьогодні “впродовж годин”.

Він очікує, що на саміті Альянсу мають ухвалити рішення про усунення вимоги про виконання плану дій щодо членства в НАТО, аби перетворити двоетапний процес набуття членства в одноетапний для України.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що Україну запросять у НАТО на наступному саміті Альянсу. Він відбудеться у 2024 році у Вашингтоні.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *