Золоті скарби понад 2 тисячі років знайдені водопровідником в Іспанії

Золоті скарби понад 2 тисячі років знайдені водопровідником в Іспанії

Наприкінці серпня працівник водопровідної компанії муніципалітету Каванді в Астурії, на північному заході Іспанії під час роботи виявив два золоті намиста, вік яких, як вважають, становить 2500 років і відносяться до залізного віку.

Взявши до рук блискучий предмет, водопровідник зрозумів, що він знайшов давню прикрасу на шию, яку носили дворяни. Потім він виявив ще одну схожу прикрасу. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Апостроф».

Водопровідник повідомив про знахідку місцеву владу, і незабаром на місце прибули фахівці Археологічного музею Астурії, а також професор Кантабрійського університету.

Золоті скарби понад 2 тисячі років знайдені водопровідником в Іспанії Золоті скарби понад 2 тисячі років знайдені водопровідником в Іспанії

Датувати знахідку складно, але археологи вважають, що їм навряд більше 2500 років. Ці предмети зазвичай виготовлялися з дорогих матеріалів і найчастіше їх носили представники кельтської та німецької знаті.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

За словами вчених, в обох знахідках використано всі давні прийоми, відомі ювелірам того часу: лиття, філігрань, зерніння та зварювання.

Нагадаємо, археологи виявили величезну барвисту мозаїку із зображенням голови “крилатої” Медузи, якій майже 2 тисячі років.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *