ЗСУ отримала від Нацполіції комплектуючі на 13 мільйонів гривень для військової техніки

ЗСУ отримала від Нацполіції комплектуючі на 13 мільйонів гривень для військової техніки

Українські захисники отримають запчастини до ракетної та артилерійської техніки, ЗРК, системи ППО, двигуни до військових машин, а також пристрої спостереження та приціли.

Це вже друга партія майна, яке поліцейські вилучили у ділків, котрі намагалися продати його Міністерству оборони України за завищеною ціною, і не надали жодних документів та відомостей про його походження. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Національна поліція України».

Першу партію комплектуючих до військової техніки — 80 двигунів до броньованих машин і танків — поліцейські передали військовим в серпні 2023 року. Ділки намагалися продати цю партію державі за понад 70 мільйонів гривень, в той час як проведені експертизи показали: фактична вартість вилученого майна становить 23,4 млн грн. Тобто, різниця між їх фактичною вартістю та сумою планованого продажу становила майже 54 мільйони гривень.

ЗСУ отримала від Нацполіції комплектуючі на 13 мільйонів гривень для військової техніки

Також було встановлено, що пов’язаний з фігурантами суб’єкт господарювання має ще два складських приміщення, де також зберігає комплектуючі та запасні частини до військової техніки. В ході обшуків слідчі, зокрема, вилучили понад 3500 одиниць запчастин та комплектуючих до ракетної та артилерійської техніки, ЗРК, систем ППО, пристроїв спостереження та прицілів. За результатами експертизи Українського науково-дослідного інституту спецтехніки та судових експертиз Служби безпеки України, вартість вилученого складає 13 мільйонів 300 тисяч гривень.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Національна поліція України ініціювала процедуру примусового відчуження вилученого майна на користь Збройних сил України, аби воно могло використовуватися за призначенням.

ЗСУ отримала від Нацполіції комплектуючі на 13 мільйонів гривень для військової техніки

У результаті комплексу заходів в червні 2024 року поліцейські передали українській армії запчастин та комплектуючих до ракетної та артилерійської техніки, ЗРК, систем ППО, пристроїв спостереження та прицілів на суму 13,3 мільйона гривень.

Процесуальне керівництво здійснював Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід — Служба безпеки України.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *