Вища рада юстиції внесе подання про звільнення суддів за порушення присяги

За результатами розгляду питань щодо звільнення суддів з посад за особливими обставинами Вища рада юстиції підтримала пропозицію члена Вищої ради юстиції від 26 березня 2012 року про внесення подання до Верховної Ради України про звільнення:

Іванісової Лідії Олександрівни з посади судді Ленінського районного суду міста Харкова за порушення присяги, внесену за результатами перевірки відомостей, викладених у зверненні адвоката Харківської колегії адвокатів Кабанова К.М. від 1 листопада 2011.

Також за результатами розгляду матеріалів, за повідомленням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 15 листопада 2012 року, Вищою радою юстиції прийнято рішення внести подання до Верховної Ради України про звільнення Христенко Надії Юріївни з посади судді Солом’янського районного суду міста Києва у зв’язку з набранням законної сили судовим рішенням щодо неї.

Крім того, Вища рада юстиції відхилила п’ять пропозицій членів ВРЮ щодо звільнення суддів з посад за порушення присяги. Зокрема, за результатами розгляду пропозиції члена Вищої ради юстиції від 10 квітня 2009 року про внесення подання про звільнення Зварич Оксани Володимирівни з посади судді Львівського апеляційного господарського суду за порушення присяги ВРЮ не виявила у діях судді ознак порушення присяги.

ВРЮ затвердила матеріали 81 перевірки щодо 179 суддів з висновком про відсутність підстав для внесення подань про звільнення суддів з посад за порушення присяги.

Також Вища рада юстиції розглянула скарги суддів на рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів, за результатами якого задовольнила скарги чотирьох суддів, а п’яти суддям відмовила у задоволенні скарг.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *