Адвокат: реформа митниці на прохання МВФ принесе вигоду черговим олігархам

Адвокат: реформа митниці на прохання МВФ принесе вигоду черговим олігархам

Експерти Міжнародного валютного фонду (МФВ) хочуть прийняти участь в корупції, яка відбувається на митниці. Про це в коментарі i-ua.tv заявив адвокат Ростислав Кравець.

«На жаль, всі реформи в Україні, які відбуваються за участю міжнародних експертів призводять до повного розвалу галузей. А що стосується реформи митниці, то експерти МФВ хочуть прийняти участь в корупції, яка відбувається на митниці. Адже не для кого не секрет, що митниця дуже корумпована структура, про що неодноразово заявляли різні українські експерти. Вони знають, яка занижується вартість товарів, які завозяться. І тут міжнародні експерти нічим не допоможуть. Не виключаю, що вони будуть отримувати хабарі, як це ми бачимо на прикладі інших сфер та реформ. Достатньо подивитися, кого туди відібрали і чим вони там займаються», — каже Р. Кравець. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «i-ua.tv».

За словами адвокати, питання корупції на митниці — виключно політичне питання.

«Була б політична воля — порядок можна навести. Поки її немає — всі ці реформи просто намагання в черговий раз освоїти якісь гранти без жодних результатів. І це нікому не потрібно, ні МВФ, ні Україні. Адже чергові реформатори отримають кошти, завдяки тим, що в наглядових радах та громадських об’єднаннях з’являться чергові журналісти- пройдисвіти, які будуть отримувати за свою діяльність гроші. На жаль, на митниці нічого не зміниться. Тому для наведення ладу на митниці має бути політична воля. Це б дало додатків мільярди гривень до бюджету, якщо просто перестати красти. Ми бачимо, що навіть НАБУ за весь час існування фактично не вело жодної справи, що стосується митниці. Тому вважаю, що свавілля на митниці відбувається з дозволу наших міжнародних партнерів», — резюмує Р. Кравець.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нагадаємо, що днями було оновлено меморандум з МВФ і набір структурних маяків за програмою EFF — це вже четвертий перегляд програми. Нарешті в цьому оновленому Меморандумі з’явилася повноцінна реформа митниці— повне перезавантаження служби за участю міжнародних експертів.

До кінця жовтня Україна має внести до Митного кодексу зміни, якими передбачити прозорий процес добору керівництва з перевіркою доброчесності та суттєвою участю експертів із міжнародним досвідом, а також норми, що запобігатимуть повторному найму персоналу митниці, раніше звільненого з державної служби за порушення етики.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *