Більшість українців підтримують посилення нагляду за Telegram

Більшість українців підтримують посилення нагляду за Telegram

Лише 9% українців абсолютно згодні із тезою, що Telegram треба повністю заборонити, натомість 26% вважають, що його не варто жодним чином контролювати. Такі дані соціологічного опитування оприлюднив Київський міжнародний інститут соціології.

Як з’ясували соціологи, більшість українців, а точніше 54%, вважають, що соцмережу не варто повністю забороняти, однак варто запровадити певні обмеження і контроль, як-от блокування окремих каналів тощо. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Дзеркало тижня».

Респондентам, які наразі не підтримують повну заборону Telegram в Україні, поставили додаткове запитання, чи підтримають вони його заборону, якщо власники ресурсу відмовляться блокувати певні телеграм-канали.

Більшість українців підтримують посилення нагляду за Telegram

Так, 60% підтримають блокування соцмережі, якщо власники Telegram категорично відмовляються блокувати канали, що поширюють російську пропаганду і дезінформацію.

Водночас ще вища підтримка заборони ресурсу, якщо власники Telegram не блокуватимуть канали, які використовуються російськими окупантами для зв’язку, чи канали для поширення наркотиків. В такому разі блокування Telegram підтримають 71% та 70% громадян відповідно.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Опитування проведено Київським міжнародним інститутом соціології 1-6 вересня методом телефонних інтерв’ю на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів серед 1015 респондентів. Опитування проводилося з громадянами України на підконтрольній уряду території.

Більшість українців підтримують посилення нагляду за Telegram

Формально за звичайних обставин статистична похибка такої вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,3) не перевищувала 4,1% для показників, близьких до 50%, 3,5% для показників, близьких до 25%, 2,5% – для показників, близьких до 10%, 1,8% – для показників, близьких до 5%.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *