Боротьба з п'яними водіями: в США введуть нову технологію для блокування заводження автомобілів

Боротьба з п’яними водіями: в США введуть нову технологію для блокування заводження автомобілів

Регулятори автомобільної безпеки в США вимагатимуть від автовиробників впровадити нові технології, які не дозволять нетверезому водієві завести автомобіль.

У 2021 році Конгрес наказав Національному управлінню безпеки дорожнього руху запровадити пасивну технологію з метою запобігти десяткам тисяч смертей на дорогах щорічно. Закон вимагає, щоб нові розробки були готові до листопада 2024 року. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

Йдеться про технології, які завадять сісти за кермо людині напідпитку. Зокрема, у нових моделях автомобілів пропонується встановлювати датчики дихання для виявлення алкоголю або камери, які відстежуватимуть рух очей, щоб визначити, чи водій тверезий. Якщо людина буде нетверезою, машина не поїде.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Регулятори автомобільної безпеки зазначають, що насамперед необхідно переконатися, що технологія працює, після чого вони дадуть автовиробникам щонайменше три роки на її впровадження.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *