Держмитслужба: більшість гуманітарної допомоги не досягла військових за літо й вересень

Держмитслужба: більшість гуманітарної допомоги не досягла військових за літо й вересень

Департамент боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Державної митної служби і департамент внутрішнього аудиту Міністерства оборони виявив у січні-вересні понад 3 тисячі випадків неотримання гуманітарної допомоги військовими частинами.

Як повідомляють у Держмитслужбі, загалом за цей час було перевірено понад 9 тисяч фактів переміщення товарів гуманітарної допомоги на адресу 200 військових частин. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Delo».

Держмитслужба: більшість гуманітарної допомоги не досягла військових за літо й вересень

Задля припинення виявлених порушень митного законодавства та притягнення винних осіб до адміністративної або кримінальної відповідальності митники направили 387 повідомлень про порушення статей 190, 358 та 201-2 Кримінального кодексу, а також складено 320 протоколів про порушення митних правил, де предметами правопорушень є товари гуманітарної допомоги.

Нагадаємо при цьому, що за січень-травень Міноборони та Держмитслужба виявили 653 випадки непідтвердження отримання зявленої гуманітарної допомоги військовими частинами. За той час було проведено перевірки понад 5 тисяч фактів такого переміщення товарів.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

З цього випливає, що за червень-вересень було перевірено біля 4 тисяч фактів переміщення гумдопомоги, з чого близько 2350 виявилися фіктивними. Таким чином, частка фіктивних завезень гумдопомоги зросла радикально – з приблизно 13% у перший період до приблизно 59% у другий. Втім, більш детальна динаміка явища наразі невідома. Пояснень цьому митники теж не надають.

В свою чергу, кількість повідомлень до правоохоронних органів про порушення статей 201–2, 358 та 190 КК за літо та вересень склала, таким чином, 228 (проти 159 у перші п’ять місяців).

Це свідчить про те, що повідомляти правоохоронців про ненадходження заявленої гумдопомоги митники стали значно рідше: частка таких повідомлень відносно загальної кількості виявлених фактів впала з 24,3% до 9,7%.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *