Евакуація старшокласників з окупованої Луганщини до військової академії в Костромі росією

Евакуація старшокласників з окупованої Луганщини до військової академії в Костромі росією

Як розповіли в Луганській ОВА, викрадені діти беруть участь у військових зборах та піддаються впливу пропаганди. Ідеологічне перевиховання українських дітей постійно відбувається на ТОТ Луганщини. Так само невпинно триває і депортація мешканців окупованих РФ територій України.


Росіяни вивезли до військової академії у Костромі близько 80 старшокласників із тимчасово окупованих РФ територій Луганської області. Про це 20-го липня повідомили в Луганській обласній військовій адміністрації. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Права людини в Україні».

“Викрадені діти зараз проходять ‘військові збори’ на полігоні Академії військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту та інженерних військ, що розташований у Костромській області, отримуючи чергову порцію пропаганди ворога”, — повідомив очільник Луганської ОВА Артем Лисогор у своєму телеграм-каналі та пресслужба Луганської ОВА на офіційній фейсбук-сторінці.

Також у Луганській ОВА розповіли, що на підконтрольних РФ територіях представники РФ відмовляють в оформленні виплат породіллям, в яких немає російського паспорта.

“Незважаючи на те, що всі новонароджені, згідно з окупаційним законодавством, вважаються громадянами РФ, отримати виплати на них батьки не можуть. Таким чином противник вдається до ще одного тиску для примусової паспортизації”, — зауважили в ОВА.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Раніше Харківська правозахисна група писала, що на тимчасово окупованих територіях Запорізької області росіяни не видавали ліки навіть хворим на діабет дітям та відмовляли у наданні невідкладної медичної допомоги, якщо батьки дітей не мали російського паспорта. Щобільше російська армія облаштовує шпиталі на території дитячих оздоровчих таборів, порушуючи усі норми міжнародного гуманітарного права, та використовує заклади, призначені для лікування дітей, для надання медичної допомоги пораненим військовослужбовцям. Зокрема, так відбувалося в оздоровчому таборі (розташованому у селищі Макарове Луганської області) та у таборі “Ялинка” (розташованому у селі Лиман Луганської області). У кожному з таборів перебували понад 100 поранених російських солдат, а дитячі заклади перетворили на військові шпиталі. Подібне відбувалося і на інших тимчасово окупованих територіях України, які перебувають під контролем російських Збройних сил. Детальніше про це можна почитати у статті ХПГ.

Евакуація старшокласників з окупованої Луганщини до військової академії в Костромі росією

Окрім того, за словами очільника Луганської ОВА Артема Лисогора, в окупованих росією містах України зростає рівень злочинності. Очільник Луганської ОВА вважає, що це відбувається через так звану міграцію росіян, які незаконно перетинають український кордон. Зокрема, в тимчасово окупованому місті Довжанськ, куди приїжджають жителі Тиви й Бурятії, стрімко зросла кількість крадіжок. При цьому більшість справ залишається поза увагою неправомочних правоохоронних органів, підконтрольних РФ.

Ідеологічне перевиховання на ТОТ Луганської області

При цьому на окупованих росією територіях Луганської області триває ідеологічне перевиховання українських дітей. Окупанти влаштовують проросійські фестивалі — (рос.) “Ворошиловский стрелок”, акції: (рос.) “Я гражданин России”, “Победа за нами”, “Террор и террористы” та інші подібні заходи. У червні 2023-го про мілітарізацію української малечі розповідав головний редактор видання “Трибун” Олексій Артюх.

Фото оприлюднене в телеграм-каналі Олексія Артюха.

“Мілітаризація дітей на захоплених територіях продовжується. Так, у загальноосвітніх закладах окупованої Луганщини мають намір проводити фестиваль (рос.) ‘Ворошиловский стрелок’. З-поміж цілей заходу: вдосконалення навичок поводження зі зброєю, а також ‘формування у молоді фізичних і психологічних якостей, що забезпечують успішну адаптацію до військової служби’”, — писав він 15-го червня у своєму телеграм-каналі.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Для повноти картини журналіст також оприлюднював комплексний план, який росіяни розробили для дітей окупованої Луганщини на період літніх канікул. Росіяни пропонували українським дітям заходи, які говорили самі за себе, зокрема: (рос.) “Террор и террористы”, “Огненная дуга”, “Я гражданин России”, “Встанем!” та інші.

План на літні канікули, який розробили росіяни для дітей окупованої Луганщини.

Вочевидь усі ці заходи були спрямовані на зміну свідомості українських дітей, які мали б повірити в чужу ідентичність, сприйняти спотворену пропагандою картину світу і радо залучитися до агресивної війни росії проти власної країни.

Евакуація старшокласників з окупованої Луганщини до військової академії в Костромі росією Евакуація старшокласників з окупованої Луганщини до військової академії в Костромі росією Евакуація старшокласників з окупованої Луганщини до військової академії в Костромі росією

Депортація українців з підконтрольних РФ Луганщини та Донеччини

За інформацією Центру національного спротиву, від кінця травня цього року до початку червня з ТОТ Луганської та Донецької областей могли депортувати близько 600 українців. Людей незаконно вивезли до Ростовської області.

У ЦНС повідомляли, що йдеться про мешканців Дебальцеве та Докучаєвська (Донецької області) й Старобільська (Луганської області), адже саме там розташовані табори розподілення, у яких людей утримують перед тим як депортувати.

“Надалі окупаційна адміністрація віддає вказівку так званому ‘Міністерству транспорту’, яке повинно виділити автобуси, — розповідали у ЦНС. — Водночас ‘Міністерство охорони здоров’я’ має забезпечити медичний супровід. І останнє, ‘Головне управління МНС РФ’ здійснює безпосереднє перевезення та супроводження наших громадян”.

Станом на 20-те липня 2023-го року в Офісі Генерального прокурора зареєстрували майже 100 тисяч воєнних злочинів, які могли вчинити представники РФ під час повномасштабного вторгнення до України. Наразі ця цифра становить 99 189 воєнних злочинів. Окрім цього, правоохоронці зафіксували майже 17 тисяч злочинів (16 994), скоєних проти національної безпеки України.

За даними ювенальних прокурорів, більше ніж 1 561 дитина постраждала в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ. Станом на ранок 20-го липня 2023-го року загинули 494 дитини та понад 1 067 дітей отримали поранення різного ступеня тяжкості. Це не остаточні цифри: триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, а також на тимчасово окупованих та звільнених територіях України. Детальніше про злочини проти української малечі можна почитати у рубриці Харківської правозахисної групи Права дітей.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

У базі, зібраній глобальною правозахисною ініціативою “Трибунал для Путіна” (Т4Р), наразі зафіксовано майже 46 тисяч злочинів (45 853), які могли скоїти представники РФ в Україні. База даних T4P — один із найбільших масивів даних про війну в Україні, що містить події ймовірних воєнних злочинів, які вдалося встановити. При цьому реальна кількість деяких видів злочинів майже напевно суттєво вища за те, що можливо зафіксувати.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *