Французький суд відмовив ДБР в екстрадиції Костянтина Жеваго, чого і слід було очікувати

Французький суд відмовив ДБР в екстрадиції Костянтина Жеваго, чого і слід було очікувати

Рішення було ухвалено після розгляду всіх матеріалів справи.

Суд у французькому місті Шамбері відхилив запит України про екстрадицію колишнього народного депутата та бізнесмена Костянтина Жеваго, який є фігурантом справи щодо розтрати 113 мільйонів доларів, які перебували на балансі банку “Фінанси та кредит”.

Дане рішення суд ухвалив сьогодні, 30 березня, “після ретельного розгляду всіх матеріалів справи з урахуванням усіх доказів та аргументів, які надала сторона захисту”. Про це у пресслужбі Костянтина Жеваго повідомили “Українській правді”.

Своєю чергою, Жеваго вважає, що рішення суду у Франції підтверджує, що “справа проти нього є політичною і не має юридичної основи”. Інформацію про відхилення запиту української сторони французьким судом журналістам “УП” підтвердили у правоохоронних органах.

Оновлено. В Офісі генпрокурора України очікують отримати повний дозвіл суду Франції про відмову видати Україні бізнесмена Костянтина Жеваго, повідомляє “Українська правда”. Україна зі свого боку надала всі необхідні документи та гарантії. Після того, як буде видано офіційне рішення суду, буде продовжено роботу з французькими колегами з питань екстрадиції Жеваго.

“Офіс генпрокурора очікує на офіційне отримання повного рішення суду. Після цього будуть проводитися консультації з французькими колегами щодо можливих подальших дій”, — сказали в ОДП

Зазначимо, Костянтина Жеваго було затримано на гірськолижному французькому курорті Куршевель 27 грудня 2022 року. Бізнесмена підозрюють в організації присвоєння майна банку “Фінанси та Кредит”. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Згодом стало відомо, що французький суд може схвалити екстрадицію екснардепа до України. 5 січня його взяли під варту з правом внесення застави у розмірі 1 млн євро, який згодом бізнесмен сплатив. Водночас рішення про екстрадицію було перенесено на два тижні.

Раніше АНТИРЕЙД писав про те, що адвокат Ростислав Кравець, який представляє інтереси вкладників банку “Фінанси та Кредит”, висловив свою думку щодо того, чому екстрадиція бізнесмена так сильно затягнулася. За його словами, все залежить від українських правоохоронців, як уже неодноразово показувала практика.

Джерело

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *