Генштаб ЗСУ: ситуація на фронті залишається напруженою, українські сили відбивають атаки

Генштаб ЗСУ: ситуація на фронті залишається напруженою, українські сили відбивають атаки

Від початку доби вже відбулося 111 бойових зіткнень. Майже половина — на Покровському і Курахівському напрямках. Також ворог активно дії на Лиманському напрямку. Про таку ситуацію на фронті станом на 16:00 повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На Харківському напрямку відбулося 6 боєзіткнень. Противник штурмував поблизу Вовчанська, де досі тривають два зіткнення. Також здійснив авіаудар по Харкову. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Закон і Бізнес».

На Куп’янському напрямку з початку доби точилося 10 боїв біля Синьківки, Табаївки, Глушківки, Лозової та Андріївки. На цей час продовжуються 6 атак.

На Лиманському напрямку відбулося 13 бойових зіткнень. Противник штурмував неподалік Дружелюбівки, Чернещини, Невського, Макіївки та Новосадового. Наразі тривають три атаки. Крім цього, загарбники двічі вдарили КАБами по Шийківці.

На Сіверському напрямку Сили оборони зупиняли 4 наступальні дії поблизу Верхньокам’янського та Спірного, де зараз триває один бій.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

На Краматорському напрямку відбулося 8 боєзіткнень біля Предтечиного, Іванівського, Іванопілля та Кліщіївки. Три атаки досі продовжуються. До того ж авіація агресора скинула КАБи біля Часового Яру та Іванопілля.

На Торецькому напрямку ворог намагався витіснити наші підрозділи із позицій неподалік Торецька та Неліпівки. Шість боєзіткнень завершено, 5 — триває.

На Покровському напрямку противник здійснив 27 штурмових дій у районах населених пунктів Воздвиженка, Зелене Поле, Миролюбівка, Новогродівка, Новотроїцьке, Гродівка та Михайлівка. Сили оборони відбили 21 атаку, наразі точаться 6 боїв.

На Курахівському напрямку ворог атакував 23 рази поблизу Лисівки, Українська, Галицинівки, Красногорівки, Костянтинівки та Георгіївки. 19 спроб просунутися відбито, чотири — ще тривають.

На Времівському напрямку противник 6 разів штурмував, зокрема, біля Водяного та Вугледара. Чотири бої завершено, два — досі продовжуються.

На Гуляйпільському напрямку — без бойових зіткнень. Із залученням авіації загарбники били НАРами по Білогір’ю.

На Оріхівському напрямку ворог проводив наступальну дію в районі Роботиного. Бій ще триває.

На Придніпровському напрямку окупанти зазнали поразки, двічі атакуючи оборонні рубежі наших захисників.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

У ніч на 5 вересня ворог атакував однією балістичною ракетою «Іскандер-М» та 78 ударними БпЛА типу «Shahed», 60 з яких збито, а два — повернулись до рф, один — до білорусі. 15 — локаційно втрачені на території України (імовірно під впливом засобів РЕБ), інформація про руйнування чи потерпілих не надходила.

Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали населені пункти Бобилівка, Порозок, Степок та Покровка, що на Сумщині. Крім цього, ворог завдав авіаударів КАБами по Сумах, Гриценковому, Сімейкиному, Партизанському, Ямполю, Юнаківці, Річках, Кияниці та Новій Січі.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *