Новини з фронту від Генштабу ЗСУ за 18 лютого

Новини з фронту від Генштабу ЗСУ за 18 лютого

Протягом минулої доби відбулося 82 бойових зіткнень. Зокрема, противник активізувався на Запорізькому напрямку, де 13 разів безуспішно намагався атакувати позиції наших військ західніше Вербового та Роботиного. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Крім того, противник завдав 13 ракетних та 104 авіаційних ударів, здійснив 169 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Вночі вчергове атакував Україну, застосувавши БпЛА типу «Shahed-136/131». Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Закон і Бізнес».

Авіаційних ударів зазнали: Стогнії, Чорне, Садовод, Синьківка, Петропавлівка, Куп’янськ, Московка, Загризове — Харківської; Макіївка, Серебрянське лісництво, Білогорівка — Луганської; Новосадове, Слов’янськ, Краматорськ, Семенівка, Очеретине, Бердичі, Тоненьке, Терни, Іванівське, Орлівка, Новомихайлівка, Вугледар, Старомайорське — Донецької; Роботине, Новодарівка — Запорізької областей.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

В зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» на Куп’янському напрямку ворог наступальних дій не вів.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 12 атак у районах населених пунктів Терни, Ямполівка, Торське Донецької області та Білогорівка — Луганської.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили 14 атак поблизу Іванівського, Кліщіївки, Андріївки Донецької області.

В зоні відповідальності ОСУВ «Таврія» на Авдіївському напрямку українськими захисниками відбито 14 атак окупантів біля Ласточкиного.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Победи, Новомихайлівки, де 23 рази намагався прорвати оборону наших військ.

На Новопавлівському напрямку наші захисники відбили 2 атаки противника південніше Пречистівки та західніше Старомайорського Донецької області.

В зоні відповідальності ОСУВ «Одеса» на Херсонському напрямку ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій, здійснивши 2 безуспішні штурми.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 14 районах зосередження особового складу та 3 зенітно-ракетних комплексах. Підрозділами ракетних військ завдано ударів по району зосередження особового складу, 2 пунктах управління, 4 артилерійських засобах, 4 складах боєприпасів та станції радіоелектронної боротьби противника.

За цей час ворог втратив близько 1080 чоловік особового складу, 53 бойових броньованих машин, 40 артилерійських систем, 36 БПЛА оперативно-тактичного рівня та 11 танків.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *