Як зараз виглядає підземелля на Поштовій площі у Києві: шокуючий стан історичної пам'ятки

Як зараз виглядає підземелля на Поштовій площі у Києві: шокуючий стан історичної пам’ятки

Існують побоювання, що через зсув Володимирської гірки та ерозію ґрунтів, Поштова площа може провалитися, що небезпечно для мешканців міста. 

Стан Поштової площі

Стан історичної пам’ятки шокував, резюмує журналіст. Жодної охорони об’єкта, недоглянута територія, купи сміття і протікання води. В такому стані застали підземелля під площею. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Апостроф».

“Значить, подивилися, ситуація не дуже гарна. Але що є важливим — на сьогодні замовник запевнив, що замовляють дослідження стану будівельних конструкцій, чи не несуть вони загрози перебування на площі людей, дослідження стану ґрунтів, чи є замокання. Це необхідно для того, щоб усунути небезпеку того, що Володимирська гірка зсувається і площа поїде”, — сказала народна депутатка Анна Бондар, яка теж відвідала підземелля.

Представники Київського метрополітену зазначили, що така жахлива ситуація під землею не впливає на стан станції метро “Поштова площа” і не несе загрози мешканцям столиці.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Як зараз виглядає підземелля на Поштовій площі у Києві: шокуючий стан історичної пам'ятки

Але представники ТСК хочуть не просто покладатися на заяву, вони хочуть знати результати розслідування. Пообіцяли стежити за ситуацією на площі Поштова та проводити перевірки не рідше одного разу на місяць.

“Те, що зараз замовляють дослідження, хай замовляють. Сподіваюся, воно буде якісним. Якщо місцевій владі потрібна підтримка державної влади, щоб вирішити це питання — ми її готові надати. Якщо це спроба відтягнути час і погратися, то ми скоро це побачимо. Але ми віримо в конструктив”, — підсумував голова ТСК, нардеп Віталій Безгін.

Головні критерії експертизи, яка скоро буде проведена це: вплив на метро, площу і шляхопровід. Перевірка ґрунтів та вод на стійкість. Перевірять ті фактори, які зможуть дестабілізувати або, навпаки, стабілізувати ситуацію з Поштовою площею.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *