Поліцейські, військові та водій у скандалі в Сумах: чи винне ТЦК, подробиці інциденту

Поліцейські, військові та водій у скандалі в Сумах: чи винне ТЦК, подробиці інциденту

В мережі поширюють фейкову новину, в якій звинувачують ТЦК в незаконному затриманні людини. Про це повідомляють на Facebook-сторінці Сумського обласного ТЦК та СП.

Мережею ширяться дописи у Telegram-каналах, де цей інцидент використовують, щоб очорнити працівників ТЦК. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Апостроф».

“Полювання на ухилянтів: поліція та військові із застосуванням фізичної сили виштовхують водія з автівки у Сумах” схожими словами описували відео з затриманням чоловіка місцеві Telegram-канали.

“На відео відображено, як представники поліції застосовували фізичну силу до водія транспортного засобу і в цьому допомагають люди у військовій формі. Після проведення службової перевірки було з’ясовано, що подія відбулась за участю військовослужбовців Сумський Міський ТЦК та СП”, – пишуть в дописі працівники ТЦК.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Схожі відео росіяни почали використовувати як ІПСО, щоб зірвати мобілізацію в Україні.

Роз’яснюємо ситуацію, до патрульних звернулися громадяни та повідомили про водія який, ймовірно, керує автівкою у стані сп’яніння. На вимогу інспектора вийти з автомобіля, чоловік спробував втікти від працівників поліції. За кількасот метрів його зупинили.

“Події, що відображені на відео не пов’язані з заходами оповіщення, а заголовок під відео “полювання на ухилянтів в Сумах” не відповідає дійсності та був використаний заради хайпу, щоб вчергове дискредитувати військовослужбовців ТЦК”, – йдеться в дописі Сумського ТЦК.

Водій відмовився виконати законну вимогу патрульного вийти з транспортного засобу та пройти перевірку на алкотестері. Натомість чоловік намагався зачинитися в салоні автомобіля. На допомогу патрульному прибули військовослужбовці, які із застосуванням фізичної сили витягли його з автомобіля.

“Командуванням Сумського обласного ТЦК та СП, з приводу даної події, ініційоване і проводиться службове розслідування, під час якого буде надана оцінка діям військовослужбовців Сумського міського ТЦК та СП”, – повідомляють в Сумському ТЦК.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *