ЄБРР підвищив ліміт фінансування Укргазбанку до $170 млн

Європейський банк реконструкції та розвитку вдруге збільшив більше ніж вдвічі ліміт торговельного фінансування державного Укргазбанку.

У рамках програми сприяння розвитку торгівлі (TFP) ліміт збільшено на $90 млн до $170 млн, повідомляє пресслужба держбанку.

Підвищення обсягу фінансування дозволить Укргазбанку збільшити підтримку і фінансування зовнішньоекономічних проектів, зокрема з сегменту малого та середнього бізнесу та підприємців, які найбільше постраждали від COVID-19.

Програма сприяння розвитку торгівлі ЄБРР надає часткові або повні гарантії для окремих торговельних операцій, а також покриває платіжний ризик банків-емітентів у різних країнах.

У грудні 2019 року ЄБРР підвищив ліміт фінансування Укргазбанку до $80 млн в рамках програми сприяння торгівлі.

ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності у 1993 році банк узяв на себе зобов’язання щодо надання Україні майже 13,6 млрд євро у рамках 423 проєктів. Учасниками програми TFP є вісім українських банків.

Метою TFP є підтримка міжнародної торгівлі в країнах операцій ЄБРР. В рамках цієї програми ЄБРР надає гарантії міжнародним підтверджуючим банкам, приймаючи на себе політичні і комерційні платіжні ризики, пов’язані з міжнародними торговими операціями, які банки фінансують в цих країнах. TFP забезпечує доступ до фінансування для експортерів і імпортерів, в тому числі малого бізнесу, а також сприяє розвитку місцевого потенціалу в сфері дотримання вимог і навичок торгового фінансування.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *