Колишнього КДБівця засудили у Львові за наведення російських ракет на Яворівський полігон

Колишнього КДБівця засудили у Львові за наведення російських ракет на Яворівський полігон

23 травня суд у Львові виніс вирок 73-річному колишньому працівнику КДБ СРСР Олександру Косторному, який наводив ракети по Яворівському полігону, у вигляді 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як зазначається, його звинуватили у тому, що з початку повномасштабної війни співпрацював з агентами ФСБ росії. Олександр Косторний займався збором даних про місцерозташування військових об’єктів, зброї та об’єктів критичної інфраструктури у Львівській області. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Апостроф».

Зокрема, встановлено, що чоловік через Теlegram переслав карту Яворівського військового полігону, де було вказано локації військових містечок Міжнародного центру миротворчості та безпеки. Також повідомив, де саме розташовані казарми та гуртожитки.

У підсумку суд погодився із доказами прокурора, призначивши максимальне покарання. Сам засуджений не погоджується з вироком і збирається оскаржувати.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“Засудили. Не дивлячись на 74 роки, здихати. Це вдячність за те, що чверть століття безкоштовно допомагав людям. Дякую демократії”, – повідомив Косторний.

Колишнього КДБівця засудили у Львові за наведення російських ракет на Яворівський полігон

Засуджений Олександр Косторний

Як відомо, 13 березня 2022 року у результаті запуску більш ніж 30 ракет РФ по Міжнародному центру миротворчості загинули близько 60 військових.

Косторного затримали у червні того ж року. Йому оголосили підозру, звинувативши у коригуванні ракетних атака по Яворівському полігону. Чоловік стверджував, що нібито просто надіслав товаришу карту з позначеннями, де збирав гриби.

Нагадаємо, раніше в Рівному затримали агента ФСБ, який готував ракетні удари і шпигував за ЗСУ.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *