МАГАТЕ офіційно підтвердило відключення блоку на Південноукраїнській АЕС

МАГАТЕ офіційно підтвердило відключення блоку на Південноукраїнській АЕС

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) підтвердило відключення енергоблока на Південноукраїнській АЕС минулого тижня через проблему з трансформатором. Про це повідомляє пресслужба МАГАТЕ.

“Минулого тижня команда МАГАТЕ на Південноукраїнській АЕС повідомила, що її енергоблок №2 був тимчасово відключений після спрацьовування електричних захистів через проблему з трансформатором у відкритому розподільчому пристрої 330 кВ, розташованому за межами майданчика АЕС”, – йдеться у повідомленні. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

Зазначається, що в результаті короткого замикання сталося пошкодження керамічного ізолятора, що призвело до витоку масла, яке загорілося від електричної дуги.

Після відновлення електричного з’єднання реактор був перезапущений і почав постачати електроенергію в мережу приблизно через 17 годин, вийшовши на повну потужність трохи більше ніж через 24 години після зупинки, повідомляє МАГАТЕ.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко заявляв про три загоряння трансформаторів струму на Південноукраїнській АЕС, що призвело до тимчасового погіршення ситуації з обмеженнями світла.
Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що інформація про загоряння трансформаторів на Південноукраїнській АЕС та відключення енергоблоку – не правда і російський наратив.
Після цього, народний депутат Ярослав Железняк звернувся із запитом про ситуацію на ПАЕС до “Укренерго” і отримав повністю протилежну відповідь. Але Міненерго повторно випустило спростування.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *