Другий реактор на окупованій ЗАЕС введено в "гарячу зупинку" незважаючи на рішення регулятора

Другий реактор на окупованій ЗАЕС введено в “гарячу зупинку” незважаючи на рішення регулятора

Генеральний директор Рафаель Гроссі заявив про те, що українська Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС) переводить другий реактор на гарячу зупинку для забезпечення теплої води та централізованого теплопостачання, інформує Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ).

Як повідомляється, з квітня ЗАЕС тримає п’ять реакторів у режимі холодного зупинки. А зараз лише енергоблок №4 перебуває у гарячому зупині для вироблення пари для переробки рідких радіоактивних відходів та нагрівання води для Енергодару. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Зазначається, що на поточному тижні після проведення робіт із забезпечення безпеки та випробувань на цьому енергоблоці розпочався переведення п’ятого енергоблоку на гарячу зупинку.

Разом з тим, експертам МАГАТЕ повідомили, що рішення про те, як довго енергоблок №5 перебуватиме в режимі гарячого зупинки, буде ухвалено після стабілізації тепломереж “Енергодару” після початку опалювального сезону, який стартує найближчими днями. Їх також поінформували, що переведення додаткових енергоблоків на гарячу зупинку не планується.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“МАГАТЕ настійно рекомендувало ЗАЕС знайти альтернативне зовнішнє джерело вироблення пари, щоб покрити її потреби та дозволити підтримувати всі реактори в стані холодного зупинки, частково тому, що руйнація Каховської греблі чотири місяці тому обмежила Запаси охолоджуючої води на об’єкті”, – сказано в заяві.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *