Макрон: росія "геополітично програла" війну проти України

Макрон: росія “геополітично програла” війну проти України

Росія “геополітично програла” війну проти України і тепер перетворюється на васальну державу Китаю. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон в інтерв`ю газеті L`Opinion.

На думку Макрона, росія фактично “увійшла до підпорядкування Китаю”, а також “втратила критично важливу для неї свободу рук у Балтійському морі” через те, що дії Кремля змусили Швецію і Фінляндію прийняти рішення про вступ до НАТО. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «FINBALANCE».

“Ще два роки тому таке і уявити було неможливо, а сьогодні це вже геополітична поразка”, – сказав президент Франції.

Він наголосив, що “росія не повинна виграти цю війну у військовому вимірі” і що Європа має допомогти українцям і в підготовці контрнаступу, і в тому, щоб “підготувати питання щодо гарантій безпеки на переговорах, які неминуче відбудуться”.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“Архітектура європейської безпеки повинна буде повністю розповсюджена на Україну. Вона також має передбачати відсутність конфронтації з росією та відновлення стійкого балансу сил. Але до цього поки що дуже далеко”, — сказав Макрон.

Сьогодні французькі медіа повідомили, що президент Володимир Зеленський планує одразу після завершення візиту до Німеччини прилетіти до Парижа.

4 травня міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна сказала в інтерв`ю, що Макрон може знову почати дзвонити до російського диктатора Володимира Путіна, щоб “не посилювати його ментальну ізоляцію”.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *