Міністерство оборони Німеччини підтверджує перехоплення рф розмови офіцерів ВПС щодо Taurus

Міністерство оборони Німеччини підтверджує перехоплення рф розмови офіцерів ВПС щодо Taurus

У Міністерстві оборони Німеччини заявили, що була перехоплена внутрішня розмова офіцерів Повітряних сил.

“За нашою оцінкою, була перехоплена розмова в Повітряних силах. Наразі ми не можемо з упевненістю сказати, чи були внесені зміни в записану або письмову версію, яка поширюється в соціальних мережах”, – заявила речниця міністерства Німецькому агентству преси в Берліні. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

Водночас очільниця Комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн закликала до висновків після публікації в Росії розмови між офіцерами Бундесверу. Про це вона сказала в інтерв’ю Funke Mediengruppe.

“Немає нічого дивного і приголомшливого у тому, що розмови перехоплюються. Нам терміново потрібно посилити нашу безпеку і захист від шпигунства, тому що очевидно, що ми є вразливими в цій сфері”, – заявила німецька політикиня.

За її словами, мета публікації запису, очевидно, була в тому, щоб утримати канцлера Олафа Шольца не від відмови від поставок Taurus в Україну, а від “надання їм зеленого світла”.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Шольц також прокоментував потенційний витік розмови про Taurus, заявивши, що це є “дуже серйозно”, повідомляє The Straits Times.

“Тому це зараз дуже ретельно, дуже інтенсивно і дуже швидко з’ясовується. Це теж необхідно”, – сказав він під час візиту до Риму.

У п’ятницю російські ЗМІ розповсюдили запис розмови німецьких військових, у ході якої, зокрема, обговорювалася можливість ударів ракетами Taurus по Кримському мосту. Міноборони Німеччини ініціювало перевірку.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *