Митниця спрощує процедуру розмитнення посилок для українців

Митниця спрощує процедуру розмитнення посилок для українців

Державна митна служба України представляє можливість самостійного декларування експрес-відправлень громадянами в Особистому кабінеті на веб-порталі «Єдине вікно для міжнародної торгівлі» шляхом подання електронної митної декларації М-16. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зазначається, що за рахунок використання попередньої інформації, яку подають експрес-оператори, громадяни мають можливість у кілька кліків самостійно задекларувати відправку вартістю до 10 000 євро та сплатити митні платежі. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

Для спрощення процесу реалізовано низку сервісних функцій:

  • переважна більшість граф декларації заповнюється автоматично;
  • автоматично здійснюється машинний переклад назв товарів та іншої інформації на українську мову;
  • можливість у багатьох випадках підбору коду товару за УКТ ЗЕД;
  • розрахунок податків відбувається в автоматичному режимі;
  • передбачено автозаповнення тих реквізитів, яких бракує в попередній інформації – в тому випадку, якщо громадянин раніше вже користувався цим сервісом.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Після подання декларації М-16, яку необхідно підписати за допомогою КЕП або “Дія.Підпис”, потрібно виконувати наступне: у разі якщо вартість товарів перевищує 150 євро і вони підлягають оподаткуванню, генерується QR-код.Клікнувши на цей QR-код або навівши на нього камеру мобільного телефону, можна за лічені секунди сплатити нараховані митні платежі зі свого банківського застосунку.

Відстежити статус оформлення відправлення та надходження сплачених коштів на митницю можна онлайн через Особистий кабінет.

“Ми подбали про те, щоб підрозділ митного оформлення, який здійснює оформлення експрес-відправлень, з використанням нової Автоматизованої системи митного оформлення мав цілодобовий оперативний доступ до інформації про надходження сплачених сум податків на рахунок митниці в Держказначействі”, – йдеться у повідомленні.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *