На Кіпрі росіянам закривають банківські рахунки та відмовляють в обслуговуванні

Найбільший банк Кіпру Bank of Cyprus минулого тижня почав розсилати клієнтам-громадянам Росії, повідомлення про те, що їхні рахунки будуть закриті. Першою про це повідомила компанія Main Partner Trust, яка працює на Кіпрі, а також підтверджує з посиланням на джерело у банківській сфері російська редакція журналу Forbes, констатує zn.ua.

У листі клієнтам банку повідомляють, що їхні рахунки будуть закриті протягом двох місяців з моменту одержання листа, оскільки дані користувача не відповідають правилам процедури «Знай свого клієнта».

У Main Partner Trust заявляють, що «тригером» для банку може бути податкове резидентство Росії. Також приводом для закриття рахунку може бути наявність доходу від санкційного бізнесу в Росії (наприклад, дивідендів або зарплати для співробітників на видаленні санкційних компаній), нетипова посвідка на проживання, наприклад тип F або візитер.

Джерело російського видання на банківському ринку заявило, що Bank Of Cyprus закривав рахунки росіянам і раніше. Причому часто під цю процедуру потрапляли навіть старі рахунки клієнтів, які давно живуть на Кіпрі.

Рішення про закриття рахунків росіян у кіпрському банку в компанії-консультанті пов`язують із побоюванням британських та американських санкцій, які забороняють надання консультаційних, маркетингових, IT, юридичних, інжинірингових послуг і компаніям та фізичним особам з Росії. Нещодавні пакети санкцій США включають заходи, які припиняють обхід попередніх обмежень. В останньому пакеті Кіпр лідирував за кількістю осіб, доданих до SDN-листу за допомогу в обході минулих санкцій.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *