НАТО розглядає можливість вступу України до Альянсу у обмін на відмову від окупованих територій

НАТО розглядає можливість вступу України до Альянсу у обмін на відмову від окупованих територій

Представники Північноатлантичного альянсу обговорюють варіант відмови України від окупованих росією регіонів за гарантію вступу до НАТО. Про це повідомляє La Repubblica.

Видання зазначає, що цей сценарій не пропонується на офіційних дискусіях, але піднімається неформально і стає дедалі реальнішим, особливо перед президентськими виборами в США. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

Журналісти також звертають увагу на те, що цей сценарій дуже нагадує те, що сталося після Другої світової війни із Західною Німеччиною. Німецьку націю розкололи навпіл, фактично поступившись контролем над східною частиною СРСР і одночасно включивши західну частину до Північноатлантичного Альянсу в 1955 році.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Щонайменше рік тому, на Вільнюському саміті президент України Зеленський виступив із проханням про негайне приєднання до НАТО з надією негайно убезпечити кордони і таким чином дати військову відповідь на російське вторгнення. Тоді, незважаючи на заспокоєння щодо майбутнього, більш-менш усі партнери – починаючи зі США – висловилися проти цього прохання, щоб уникнути прямої війни з Москвою. Наразі ж, підкреслили у виданні, сценарій може змінитися. Особливо в тому випадку, якщо Трамп повернеться до Овального кабінету.

Водночас зростає потреба у прискоренні допомоги Києву. Важливо, щоб Україна зберегла якомога більшу частину своєї території у період до початку наступного року.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *