НБУ з Мінфіном продовжують підтримувати дочки іноземних банків, що працюють на росії

Рада з фінансової стабільності (далі – РФС) обговорила ризики для окремих українських банків “через присутність їх материнських установ у росії”, йдеться в спільній заяві Нацбанку та Мінфіну.

“Ураховуючи вагому роль банків з іноземним капіталом у забезпеченні фінансової стабільності й підтримці економіки України, а також їхній вкрай обмежений вплив на рішення материнських установ, члени РФС погодилися продовжити пошук шляхів підтримки цих установ в Україні”, – зауважується в офіційному повідомленні.

Також РФС створила робочу групу з питань розвитку внутрішнього боргового ринку за участю представників Національного банку і Міністерства фінансів. Робоча група створена на виконання Меморандуму про економічну та фінансову політику з Міжнародним валютним фондом.

Відповідно до Меморандуму, Україна взяла на себе зобов’язання уникати емісійного фінансування державного бюджету та розвивати внутрішній борговий ринок шляхом розширення та диверсифікації кола інвесторів у державні цінні папери, в тому числі за рахунок повернення нерезидентів на внутрішній ринок облігацій.

Учасники засідання РФС: голова НБУ Андрій Пишний, міністр фінансів Сергій Марченко, директор-розпорядник ФГВФО Світлана Рекрут, перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова, заступник голови НБУ Дмитро Олійник, заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук, заступник керівника Офісу Президента України Ростислав Шурма, інші керівники установ – члени РФС.

Рада з фінансової стабільності створена в березні 2015 року Указом Президента України і є форумом для фахового обговорення системних ризиків, що загрожують фінансовій стабільності держави.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *