Норвегія розглядає можливість подовження тривалості доби: навіщо це потрібно

Норвегія розглядає можливість подовження тривалості доби: навіщо це потрібно

Уперше добу розділили на 24 частини стародавні єгиптяни та шумери. То, може, сучасній людині настав час переглянути цей підхід? Що буде, якщо добу зробити на дві години тривалішою?

Щоб спробувати це на практиці, саме північне місто та комуна Норвегії Вадсьо звернулося до Європейської комісії з проханням дозволити йому встановити часовий пояс із 26-годинним днем, про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Закон і Бізнес».

Видання, зазначає, що мер міста Венче Педерсен у листі до ЄК пояснила, що цей захід націлений на підвищення місцевих цінностей, збільшення часу, що проводиться з сім’єю, та залучення нових мешканців до регіону.

Втім, В.Педерсен поки що не знає, як така ініціатива працюватиме на практиці. «Не думаю, що в ЄК нам скажуть «так», тому ми про всі деталі не думали», — заявила вона в коментарях виданню, пояснивши, що просто переведуть годинник з 12-ти на 13-годинний формат. Тобто година триватиме не 60, а трохи більше 55 хвилин, а у мешканців з’являться дві додаткові «місцеві години» для себе та сім’ї.

Норвегія не є членом Європейського Союзу, але входить до Європейських економічних зон. У Єврокомісії уточнили, що встановлення часових поясів — це внутрішня справа кожної країни.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Влада Вадсьо зазначила, що їхній проект MOREtime націлений на просування унікального способу життя в самій північній частині Норвегії, а заселення цієї території стало «важливішим, ніж будь-коли», особливо на тлі війни в Україні.

«Нам подобається наш спосіб життя, і ми думаємо, що він може бути дуже цікавим, особливо для сімей із маленькими дітьми, – сказала мер. — Я думаю, що це спокійніше і краще повсякденне життя, ніж, наприклад, у великому місті».

Можливо, деякі незручності для мешканців і будуть, спочатку, особливо для власників годинників зі стрілками. Але, мабуть, це не така вже й велика плата за дві зайві години особистого життя на добу.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *