Оперативна інформація на вечір 12 червня: Генштаб ВСУ

Оперативна інформація на вечір 12 червня: Генштаб ВСУ

Протягом доби противник завдав 2 удари крилатими ракетами «Калібр» по житлових будинках на Харківщині. Також скинув на місто Оріхів 3 керовані авіабомби, загинула людина, зруйновано приватні будинки.

Загалом завдав 17 авіаційних ударів та здійснив близько 22 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Зазнала руйнувань цивільна інфраструктура. Зокрема, внаслідок обстрілу Білопілля Сумської області та Шевченкового на Харківщині знищені житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Закон і Бізнес».

На Сіверському та Слобожанському напрямках здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Тимоновичі, Хотіївка Чернігівської області; Середина-Буда, Сопич, Заруцьке, Гірки — Сумської, а також Івашки, Ветеринарне, Висока Яруга, Стрілеча, Мороховець, Огірцеве, Гатище, Бударки на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник завдав авіаударів у районах Мілового, Кислівки та Новоселівського. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Дворічна, Масютівка, Лиман Перший Кислівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Новоселівське — Луганської.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

На Лиманському напрямку вів безуспішні наступальні дії в районі Веселого. Завдав авіаударів по населених пунктах Ямпіль, Спірне та Веселе. Артилерійських обстрілів зазнали Невське, Білогорівка Луганської області та Ямполівка, Торське, Діброва, Верхньокам’янське, Спірне, Роздолівка.

На Бахмутському напрямку противник завдав авіаудару в районі Білої Гори. Від артилерійських обстрілів постраждали Васюківка, Благодатне, Новомаркове, Калинівка Іванівське, Біла Гора, Дружба, Торецьк, Південне, Суха Балка.

На Авдіївському напрямку противник проводив наступальні дії у напрямку Авдіївки, успіху не мав. Завдав авіаударів у районах Авдіївки і Сєверного. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Керамік, Новокалинове, Степове, Авдіївка, Сєверне, Водяне, Первомайське, Нетайлове, Карлівка, Невельське.

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили усі 14 ворожих атак в районі міста Мар’їнка. Ворог завдав авіаударів у районах Старомихайлівки та Красногорівки. В той же час, здійснив артилерійські обстріли Красногорівки, Мар’їнки, Георгіївки, Максимільянівки, Побєди та Новомихайлівки.

На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку Благодатного. Завдав авіаударів у районах населених пунктів Золота Нива, Шахтарське, Велика Новосілка, Времівка та Благодатне. Здійснив обстріли Богоявленки, Вугледара, Пречистівки, Золотої Ниви та Великої Новосілки.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Завдав авіаудару в районі Оріхова. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів, як-от: Времівка, Зелене Поле, Новопіль Донецької області; Левадне, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Мала Токмачка, Оріхів, Жереб’янки, Лобкове, Кам’янське — Запорізької; Новоберислав, Веселе, Козацьке, Чорнобаївка, Дніпровське, Янтарне, Берегове, Кізомис — Херсонської та місто Херсон.

Авіація сил оборони за добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу противника. Також нашими захисниками знищено гелікоптер Ка-52 та БпЛА «Орлан-10».

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 пункти управління, 2 зенітно-ракетних комплекси, район зосередження особового складу та 3 артилерійських підрозділи на вогневих позиціях.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *