Останні новини з фронту: звіт Генштабу ЗСУ на вечір 12 квітня

Останні новини з фронту: звіт Генштабу ЗСУ на вечір 12 квітня

Інтенсивність боїв зросла: зафіксовано 81 боєзіткнення проти 53 минулої доби. Зокрема, ворог активізувався на Авдіївському напрямку, де намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів, здійснивши 16 атак. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

У той самий час противник завдав 2 ракетних та 72 авіаційних ударів, здійснив 116 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Закон і Бізнес».

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаударів у районах Сум, а також Липців і Вовчанська. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали, серед інших Пльохів, Янжулівка, Семенівка Чернігівської області; Ворожба, Марчихина Буда, Яструбине — Сумської; Козача Лопань, Стрілеча, Землянки — Харківської.

На Куп’янському напрямку ворог завдав авіаударів біля Куп’янська-Вузлового та Курилівки. Під артилерійським і мінометним вогнем опинилися, зокрема Синьківка, Петропавлівка, Степова Новоселівка, Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку від артилерійських і мінометних обстрілів постраждали, серед інших Макіївка, Невське Луганської області та Терни, Ямполівка, Торське, Зарічне — Донецької.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

На Бахмутському напрямку відбито 24 атаки в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, Виїмка, Роздолівка, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка — Донецької. Також противник завдав авіаудару біля Дружби. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися, зокрема Григорівка, Калинівка, Часів Яр.

На Авдіївському напрямку відбито 16 атак в районах Новокалинового, Новобахмутівки, Бердичей, Первомайського та Нетайлового. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали, серед інших Новокалинове, Новобахмутівка, Семенівка, Нетайлове.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Новомихайлівки, Костянтинівки та Водяного, який 19 разів намагався прорвати оборону наших військ. Під артилерійським і мінометним вогнем опинились, серед інших Георгіївка, Парасковіївка, Костянтинівка, Вугледар.

На Оріхівському напрямку ворог за підтримки авіації тричі атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського. Завдав авіаударів біля Времівки та Роботиного. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали, серед інших Полтавка, Червоне, Білогір’я, Новоданилівка, Щербаки Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог здійснив 5 безуспішних атак на позиції наших військ в районі Кринок. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали, серед них Тягинка, Іванівка, Новотягинка, Понятівка.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 4 зенітно-ракетних комплексах. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 засобах протиповітряної оборони та станції РЕБ противника. Також силами та засобами протиповітряної оборони знищено керовану авіаційну ракету Х-59.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *