Вибіркове правосуддя в антикорупційній боротьбі: деталі і обгрунтування

Вибіркове правосуддя в антикорупційній боротьбі: деталі і обгрунтування

Очолювана активістами, які ухиляються від військової служби, організація «Автомайдан» розкритикувала Вищу раду правосуддя за те, що вони не поспішають звільняти з посади ексглаву ВС Всеволода Князєва.

Активісти нарікають, що В.Князєва ось уже місяць як рішенням суду визнано корупціонером і нещодавно внесено до відповідного реєстру, а ВРП все ніяк не звільнить його з посади, про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Закон і Бізнес».

Нагадаємо, як повідомляв «ЗіБ», наприкінці минулого року Печерський районний суд м.Києва визнав винним колишнього Голову Верховного Суду В.Князєва у порушенні встановлених законом обмежень на отримання подарунків. Суд зобов’язав В.Князєва сплатити штраф у розмірі 2550 грн., а також конфіскував подарунок у вигляді оренди квартири на суму 906,6 тис. грн. Рішення набуло чинності місяць тому після того, як Київський апеляційний суд відхилив його скаргу.

В «Автомайдані» стверджують, що на підставі цього рішення В.Князєва мають звільнити з посади. А ВРП нібито не поспішає виконати це рішення.

Втім, як відомо, процедура звільнення будь-якого судді складається із послідовності певних рішень, починаючи з дисциплінарної скарги на суддю. І ще у грудні минулого року друга дисциплінарна палата ВРП відкрила провадження щодо В.Князєва за скаргою, яка ґрунтується на його притягненні до кримінальної відповідальності. Секретарем цієї палати є колишній антикорупційний активіст Роман Маселко. Тож логічніше спитати з нього, чому палата дотепер не внесла подання про звільнення В.Князєва.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Крім того, громадські діячі якось не помічають того факту, що в реєстрі корупціонерів дотепер значиться колишній директор НАБУ, а нині заступник голови НАПК Артем Ситник, який, як стало відомо, організував низку фальшивих документів, що стали підставою для ухилення від служби Віталієм Шабуніним. На цій підставі Державне бюро розслідування порушило проти В.Шабуніна ще одне кримінальне провадження — за фактом підробки документів від НАЗК. Перше стосується ухилення від мобілізації.

Крім того, А.Ситник, як з’ясували ЗМІ, на підставі російських законів продав в окупованому Криму нерухомість на російському нотаріальному бланку за російські рублі, заплативши мита до бюджету рф, визнавши таким чином юрисдикцію рф в окупованому Криму.

Як відомо, практично всі ключові активісти, що входять до пулу «Ситника—Шабуніна», ухиляються від військового обов’язку.

Так, розшукувався через неявку за повісткою очільник «Фундації DEJURE» Михайло Жернаков. За ухилення від мобілізації його було оштрафовано за ч.2 ст.2101 КоАП на 5300 грн. Крім того, М.Жернаков був визнаний повністю придатним до військової служби, а раніше встановлений діагноз про плоскостопість — спростовано.

Юрія Ніколова українські антикорупційні активісти викрили в ухиленні від служби: прикриваючись хворою мамою, він так і не з’явився до ТЦК для оновлення даних.

А Олександр Лємєнов наприкінці грудня минулого забарикадувався в квартирі, щоб не отримувати повістку. Потім вибрався, за словами сусідів, через вікно і був оголошений у розшук. Від військової служби ухиляється й Орест Рудий — чоловік співзасновниці «ЦПК» Дарії Каленюк.

Крім того, чимало експертів вважають, що так звані антикорупційні активісти розвалюють вітчизняну систему на догоду рф, що недвозначно підтвердив керівник розслідувачів Bellingcat Христо Грозєв.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *