Польща не має наміру скасовувати заборону на імпорт українського зерна до виконання умови

Польща не має наміру скасовувати заборону на імпорт українського зерна до виконання умови

Обмеження на імпорт українського зерна до Польщі буде зберігатися до тих пір, поки на рівні Європейського Союзу не буде розроблено нових правил. Про це заявив міністр сільського господарства і розвитку села Чеслав Секерський.

“Ми маємо підтримувати ембарго, доки не будуть узгоджені умови, які його замінять. Я вважаю, що гарним рішенням буде запровадження ліцензування транспорту при використанні транзитних шляхів за межами Польщі”, – процитувало Міністерство сільського господарства цієї країни інтерв’ю міністра телеканалу TVP Info в Х (раніше – Twitter). Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Delo».

Чеслав Секерський додав, що експорт українського зерна має йти по іншому маршруту, ніж європейський чи польський.

“Тому що завжди є певний ризик, навіть під час транзиту, що частина зерна та іншої сільгосппродукції залишиться в Польщі”, – пояснив глава польського Мінсільгоспу.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нагадаємо, обмеження стосовно українського зерна були запроваджені 2 травня 2023 року після скарг Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини на те, що його надлишок на ринку знижує ціни на місцеву сільгосппродукцію, що впливає на доходи місцевих фермерів.

Після 15 вересня 2023 року Європейська комісія вирішила не продовжувати заборону імпорту українського зерна до цих країн. Таке рішення було ухвалено після аналізу даних, пов’язаних із впливом експорту пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшника на ринок ЄС.

Однак аграрії країн-сусідів України незадоволені дешевою українською продукцією та вимагають ввести обмеження на її проникнення на вітчизняні ринки. Найбільш гострим конфлікт став з Польщею – польські аграрії об’єдналися з перевізниками у блокуванні українсько-польського кордону.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *