"Повістки поштою — це абсурд", — коментар адвоката

“Повістки поштою — це абсурд”, — коментар адвоката

На листонош поклали обов’язки працівників ТЦК. Все це говорить, що в Україні не займаються належним обліком. Всі займаються або дикою мобілізацією, або безглуздим збором персональних даних, що загрожує нацбезпеці. Про це в коментарі заявив адвокат Ростислав Кравець.

«Обов’язки ТЦК переклали на керівників ЖЕКів, керівників підприємств, консьєржів, а тепер і на Укрпошту. Насправді цим всім повинні займатися представники ТЦК. До речі, так розсилка повісток буде коштувати близько 80 мільйонів гривень. Питання — навіщо, якщо в нас є велика кількість кремезних чоловіків, які їздять на автотранспорті ТЦК та хапають людей на вулицях та створюють мобільні пости. Тобто кількість працівників ТЦК досить велика. Вона може забезпечити належне повідомлення і передачу цих повісток. Думаю, що 70 млн грн є куди дівати. Однак нардепи вирішили зняти відповідальність з представників ТЦК та перекласти на будь-кого. Саме тому повістки наразі відправляються поштою. Однак це не вплине на якість та кількість мобілізації», — каже Р. Кравець. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «I-UA.tv».

"Повістки поштою — це абсурд", — коментар адвоката

Адвокат Ростислав Кравець

Адвокат підкреслив, що зміни про розсилку повісток поштою були внесені ще до 18 травня. Наразі згідно законодавства доставка повістки поштою вважається належним врученням. Хоча це абсурд, якщо подивитися з точку зору, що направлення повістки стало належним врученням.

«Наразі, якщо повістка була відправлена за останньою адрескою ТЦК, вона буде вважатися врученою. Однак наші законотворці забули подумати, про те, що людина зможе не отримати повістку з певних причин. Наприклад, якщо вона у лікарні, а бо є ВПО. Якщо прийде повістка, то вона вважається врученою, хоча людина навіть уявлення не має, що її кудись викликали. На жаль, все це говорить, що в Україні не займаються належним обліком. Всі займаються або дикою мобілізацією, або безглуздим збором персональних даних, який невідомо, яким чином зберігається та захищається. Що несе велику загрозу нацбезпеці», — резюмує Р. Кравець.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Адвокат підкреслив, що за ігнорування повістки, законодавством не передбачено жодної відповідальності.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *