Результати 2023 року: "Укрнафта" збільшила видобуток нафти із конденсатом на 2,9%, газу - на 5,8%

Результати 2023 року: “Укрнафта” збільшила видобуток нафти із конденсатом на 2,9%, газу – на 5,8%

ПАТ “Укрнафта” у 2023 році збільшила видобуток нафти з конденсатом на 3% (на 39,9 тис. тонн) порівняно з 2022 роком – до 1 млн 409,9 тис. тонн, повідомила пресслужба компанії в понеділок.

Видобуток природного і супутнього нафтового газу минулого року становив 1 млрд 97,4 млн куб. м, що на 5,8% (на 60,4 млн куб. м) більше, ніж 2022-го. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

“Спасибі колективу компанії, що не просто втримали природне падіння в повноцінному воєнному році, а й збільшили видобуток. У непростих умовах ви доклали максимум, і навіть більше, зусиль для досягнення результатів”, – зазначив директор “Укрнафти” Сергій Корецький.

За його словами, у 2024 році “Укрнафта” планує бурити нові свердловини та інтенсифікувати видобуток, запрошувати партнерів на родовища і замінювати стару радянську і російську техніку сучасними світовими зразками.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Як повідомлялося, 2022 року компанія забезпечила видобуток 1,37 млн тонн нафти із конденсатом і 1,037 млрд куб. м газу.

“Укрнафта” ставить стратегічною метою до 2027 року подвоїти видобуток нафти і природного газу до 3 млн тонн і 2 млрд куб. м відповідно.

“Укрнафта” – найбільша нафтовидобувна компанія України, що є оператором національної мережі АЗС з 537 станцій, з яких діють 456.

Найбільшим акціонером “Укрнафти” є НАК “Нафтогаз України” з часткою 50%+1 акція. 5 листопада 2022 року ставка Верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення про передання державі на частку корпоративних прав компанії, що належали приватним власникам, якою зараз управляє Міноборони.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *