Російські кораблі вирушили до берегів США для морських навчань

Російські кораблі вирушили до берегів США для морських навчань

США заявили, що hосія направила військові кораблі на Кариби та проведе там навчання. Про це заявило високопоставлене джерело в адміністрації президента США у розмові з американськими ЗМІ.

За словами джерела, кораблі, найімовірніше, зайдуть у порти Куби та Венесуели. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

“Ми очікуємо, що цього літа росія проведе підвищену військово-морську та повітряну активність поблизу Сполучених Штатів. Кульмінацією цих дій стануть глобальні російські військово-морські навчання цієї осені”, – сказав чиновник.

Джерело заявило, що активність російських військових посилилася через американську підтримку України.

“Йдеться про те, щоб Росія показала, що вона все ще здатна на певний рівень глобальної сили”, – цитує Reuters представника Білого дому.

При цьому, зазначив він, ця активність розглядається як частина звичайної військово-морської діяльності і не становить прямої загрози США, оскільки Росія щороку з 2013 по 2020 роки відправляла свої кораблі до західної півкулі.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“Ми повинні очікувати продовження цієї діяльності в майбутньому, хоча ми відзначаємо, що ці розгортання тягнуть за собою витрати для ВМФ Росії, який щосили намагається підтримувати боєздатність і проводити розгортання зі своїм застарілим флотом”, – додав чиновник.

Пропагандистське російське агентство “ТАСС” із посиланням на Революційні збройні сили Куби повідомляє, що 12-17 червня до порту Гавани з офіційним візитом прибуде група кораблів Військово-морського флоту РФ.

До її складу увійдуть фрегат «Адмирал Горшков», атомний підводний човен «Казань», танкер «Академик Пашин» та рятувальний буксир «Николай Чикер». Вказується, що жоден з кораблів не несе ядерної зброї, тому їхня стоянка на Кубі не загрожуватиме регіону.

У Міноборони РФ інформацію про навчання на Карибах не коментували. 5 червня Путін пригрозив ударами по країнах, які постачають Україну зброєю.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *