Сінгапур отримав рекордний об'єм нафтопродуктів від росії

Сінгапур отримав рекордний об’єм нафтопродуктів від росії

Цього року росія наростила експорт нафтопродуктів у Сінгапур до рекордного рівня, повідомляє Reuters. За даними видання, імпорт Сінгапуром російської нафти, ключового інгредієнта для виробництва пластмаси й текстильного волокна, зросте у травні приблизно до 415 000 метричних тонн.

Водночас імпорт нафти з Росії до Сінгапуру зріс у квітні до найвищого рівня цього року – 329 955 т. Це призвело до збільшення загального імпорту нафти в Сінгапур за квітень до 998 408 тонн порівняно з 920 626 т роком раніше. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ЛІГАБізнесІнформ».

Видання вказує, що Туапсинський нафтопереробний завод “Роснафти” вже відновив перероблення на початку цього місяця після тривалого простою через атаку дронів. І тепер очікується, що у травні завантаження зросте приблизно на 16% до 180 000 тонн.

Також компанія “Новатек” у середині червня планує розпочати випробувальні роботи нової установки з перероблення газу потужністю 3 мільйони метричних тонн на рік на своєму газоконденсатному комплексі в порту Усть-Луга на Балтійському морі. Це може дозволити їй збільшити експорт нафти до рівня 550 000 і 600 000 тонн на місяць з 350 000 до 370 000 тонн на сьогодні.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Минулого року росія наповнила азійські ринки своєю нафтою після того, як країни Заходу запровадили проти неї санкції. На частку росії припало 25% загального імпорту нафти в Азію 2023 року.

Російська державна компанія Совкомфлот перейменувала деякі свої кораблі після санкцій США.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *